Håll personalen frisk och utgifterna nere

Det är många faktorer som påverkar kostnaderna för materialhantering. Utrustningen spelar förstås en viktig roll. Det gör också personalens hälsa. På sista raden är det helheten som styr kostnaderna. Här är tre tips på hur du kan minska utgifterna för lager och logistik.

1.Prioritera ergonomin
Ergonomiska lösningar – som truckar med lågt insteg och vibrationsdämpad plattform, eller vagnar med stege och justerbara hyllor och handtag – ger en ekonomisk effekt genom minskade kostnader för sjukfrånvaro och rehabilitering. Läs om våra ergonomiska vagnslösningar.

2.Tid är pengar
Gå inte i onödan, det kostar pengar. Våra vagntåg med ”pick-train”-koppling minskar gångavståndet vid orderplock. Det bidrar till en högre kostnadseffektivitet eftersom det sparar tid. Här hittar du fler exempel på hur du kan effektivisera ditt orderplock för att spara tid och pengar. Läs mer om vår pick-train-lösning.

3.Smarta plocklösningar
Har du ett företag som växer? Se över din lagerlogistik. Tillväxt och ökad materialhantering innebär inte att du måste bygga ut lagret. Helge Nyberg har smarta, moderna och kostnadseffektiva plock- och transportlösningar som kan anpassas efter förutsättningarna på ditt lager. Effektivitet är nyckeln till att hålla personalkostnader nere. Vi hjälper dig att effektivisera din lagerlogistik. Läs om hur vi hjälpte Lyko dra ner på varuhanteringskostnaderna. Här hittar du information om våra smarta truck- och vagnslösningar.

Ja, tack! Jag vill gärna ha uppdateringar från OPA.

Nyhetsmejlet innehåller trender, tips, lärdomar och insikter från Orderplocks-akademin.

Skicka