Kraftigt växande e-handel för modemedvetna män

Kundcase: Stayhard

Sedan det grundades 2005 har E-handelsföretaget Stayhard vuxit med 35-50% per år fram till 2012, utan tillförsel av externt kapital. En fantastisk utveckling för två unga entreprenörer från starten i en källare. Idag har Stayhard runt 30 anställda och med många fina utmärkelser genom åren, så är visionen om att bli Nordens ledande modehus för män säkert inte långt borta. Vid företagets huvudkontor i Herrljunga, samt i Göteborg, finns även butiker att besöka. Företaget ägs sedan 2014 av Ellos Group.

Joakim Naumburg, före detta VD/ägare och hans kollega Daniel Möller upptäckte tidigt ett behov på marknaden för unika märkeskläder för modemedvetna män. Kläder som inte gick att köpa i svenska butiker började de sälja över internet. Behovet av smidiga lösningar för orderplock uppkom redan bara något år efter det företaget grundats och för länge sedan vuxit ur källaren hemma.

" – Vi lägger stor vikt vid att skapa långsiktiga relationer och Helge Nyberg AB hjälper oss att växa."

Johan Gustafsson, lagerchef Stayhard

Via tidigare kontakter inleddes ett samarbete med ProFlow och Helge Nyberg AB. Samarbetet ledde till utvecklingen av en anpassad lösning och snart fanns E-handelsvagnar av märket Ergobjörn på plats.  Dessa vagnar innebar en väsentlig förbättring i jämförelse med tidigare plock, eftersom lösningen fungerar för mängdorderplock. Något som tidigare inte fanns, utan varje order plockades för sig. Ordern som hämtas ur systemet Harmony från Pulsen, är redan då den skrivs ut helt anpassad för plocket. En order plockas alltid på en och samma vagn. Vagnarna som används har 9, 12, 24 eller 48 fack. I lager finns runt 10 000 artiklar med unika lagerplatser. Varje artikel är volymmärkt och indelad efter zon beroende på plockfrekvens. Ett smidigt system som gör att de som plockar aldrig behöver gå tillbaka och vagnar aldrig krockar.
    Idag jobbar sex personer med orderplock och packning. Som minst plockas runt 150 order per dag och som mest 3000. Tiden runt jul är det som mest att göra och då är personalstyrkan runt tjugo personer.

Johan Gustafsson, lagerchef Stayhard

Sorterat och klart redan på plockvagnen effektiviserar packningen.

Utveckling och relationer

Johan Gustafsson är lagerchef på Stayhard och känner Helge Nyberg AB sedan tidigare. ”Helge Nyberg spelar en viktig roll för oss och vår utveckling. Vi lägger stor vikt vid att skapa långsiktiga relationer för framtiden och Helge Nyberg hjälper oss att växa”, säger han.
    Den huvudsakliga marknaden är Norden med tyngdpunkt på Sverige. Export förekommer även till Europeiska länder och planer finns för expansion.  

Fotostudio och unik butik

Verksamheten har styrts med kundfokus från start och hemsidan håller en hög kvalitet. Stayhard hanterar själva allt innehåll och all fotografering för webben i egen fotostudio. Även här finns Ergobjörnvagnar. Bland annat en specialbyggd vagn som gör det möjligt att hänga fram kit till fotografering, med både kläder, skor och accessoarer.
    Intill lagret och huvudkontoret finns butiken. Här turas man om att jobba. En unik del av deras koncept är en nätbutik i den fysiska butiken.
    Vid en dator kan kunden välja bland alla artiklar i sortimentet. Informationen går rakt in i systemet och”låser upp” artikeln ur lagret. Plaggen kan sedan hämtas och provas av kunden i butiken. Givetvis finns det för detta ändamål en vagn från Helge Nyberg AB.

Priser och utmärkelser

Genom åren har Stayhard fått många fina utmärkelser. Bland dessa kan nämnas att de två år i rad har utsetts till Gasellföretag, ett av de snabbast växande företagen i Sverige av affärstidningen Dagens Industri. Fler utmärkelser går att läsa om på deras hemsida.

Svart minivagn med två korgar

Svart minivagn med två korgar

2 317 kr
Stegvagn 100 3 hyllor

Stegvagn 100 3 hyllor

fr.7 264 kr
Hyllvagn 300 mod 12

Hyllvagn 300 mod 12

fr.7 543 kr

Helge Nyberg AB är en internationell aktör med försäljning av vårt truck- och vagnkoncept i över 60 länder. Vårt huvudkontor ligger i Sverige med tillverkning och utveckling i Ulricehamn. Produktvarumärket Ergobjörn har utvecklats med fokus på att göra vardagen bättre och enklare för våra kunder. Vår långa erfarenhet av tillverkning och utveckling sedan starten 1958, har skapat en kunskap som ger garantier för en modern, stabil och säker kvalité.