Effektivt orderplock med manuella Ergobjörnvagnar

I stället för att som tidigare ha allt material på olika pallställ plockas materialet i sekvenser till vagnarna och körs vidare med tåg till monteringen. Monteringen ansvarar för är att rätt vagn kommer med rätt material i rätt tid. Det blir stora tidsvinster och montörerna har ett behagligare arbetstempo och kan fokusera på att montera.

Electrolux Laundry Systems kunder ställer höga krav på kort genomloppstid. Tillverkningschefen Rikard Karlsson på Electrolux, fick uppdraget att organisera rutinerna i den svenska fabriken. Han har provat sig fram och skapat en ny struktur. Han tog tidigt kontakt med Helge Nyberg och tillsammans med våra konstruktörer har ett framgångskoncept utvecklats.

     – Kvaliteten har ökat markant, likaså produktiviteten och leveranssäkerheten. Med hjälp av tågen från Helge Nyberg finns mterialet i tid och på rätt plats. Storleken på materialet har krävt en hel del speciallösningar. En anpassning och vidareutveckling som har skett i ett bra samarbete, säger Rikard Karlsson.
 

Electrolux Laundry System