Spela film

Helge Nyberg AB firar 60-årsjubileum!

1958 var ett stort år i Sverige. Fotbolls-VM spelades här och Ingemar Ingo Johansson vann på knockout i första ronden mot världstvåan Eddie Machen. 
1958 gick Helge Nyberg och klurade på hur han skulle göra sitt arbete med att plocka ihop order mer effektivt. Det var då Helgevagnen föddes.

2018 fyller Helge Nyberg AB 60 år. Det är med stolthet vi blickar tillbaka på vår historia. Resan har tagit oss fram till idag då vi är ett globalt företag med dotterbolag i Tyskland och våra lösningar säljs i 60 länder, runt om i världen. Med nyfikenhet ser vi fram emot framtiden och alla de utmaningar den för med sig.

Vi firar genom att göra det vi alltid har gjort. Göra vardagen enklare och effektivare för våra kunder. Och kanske med lite bubbel...

60 år av innovation

Helge Nyberg skapade sannolikt den första plockvagnen någonsin på marknaden. Han underlättade sina egna arbetsuppgifter genom att bygga en vagn med stege, som gjorde hans vardag enklare och mer effektiv. Den här vagnen är originalet som har påverkat hela industrin och utvecklingen inom plock. Den var starten på vår resa. Forskning, utveckling och att vara nära våra kunder, är en del av vårt arv och det vårdar vi än idag.

Ett företag i generationer

Helge Nybergs son Björn föddes samma år som företaget startades och han tog över  efter sin far 1986. Nu är han ägare och sitter med i styrelsen. Björns son Robert har också tagit steget in i företaget och styrelsen. Robert är 29 år gammal och jobbar som konstruktör.